Acasa

seminar 2015

 

Muzeul Civilizației Gumelnița din Oltenița (jud. Călărași), în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului și Asociația pentru Dezvoltare Urbană, cu ocazia derulării proiectului „Perspective 3D asupra preistoriei. Patrimoniul Muzeului Civilizației Gumelnița în lumina noilor tehnologii ale informației”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, anunță derularea workshopului:
Perspective 3D asupra preistoriei. Atelier de fotogrametrie și restaurare muzeală

Evenimentul pune în valoare tehnica conservării și documentării prin digitizare (fotogrammetrie și modelare 3D) a unor bunuri din colecția arheologică preistorică a Muzeului Civilizației Gumelnița și educarea tinerilor din liceele „Nicolae Bălcescu” și „Neagoe Basarab” din orașul Oltenița în sensul implicării active și concrete în procesul de conservare și valorificare a patrimoniului cultural național.
Elevii vor fi instruiți în utilizarea tehnicilor și metodelor fotogrametrice precum și în tehnicile clasice ale conservării și restaurării de obiecte, cu scopul implicării lor ulterioare în activitățile de conservarea a patrimoniului arheologic al Muzeului.
Prin metoda de digitizare 3D a obiectelor muzeale dorim să evidențiem o nouă soluție viabilă și modernă de conservare și valorificare pe o perioada nelimitată a patrimoniului cultural.

Acțiunea se va desfășura în perioada 20 octombrie 2015 între orele 10:00 – 12:00 în sala de consiliu a Primăriei Municipiului Oltenița.


Contact
Theodor Zavalaș – manager Muzeul Civilizației Gumelnița (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

Echipa:
Bogdan Șandric – coordonator proiect(Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)
Viorica Gureșoae - restaurator
Oana Borlean
Adriana Vâlcu
Iuliana Damian
Dan Patzelt

 

Expoziții și Evenimente

 

Contact

Adresa: Muzeul Civilizației Gumelnița, str. Argeșului nr. 101, 915400 Oltenița, jud. Călărași, România.
Telefon/fax: 0242.511.174

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

fbMuzeul Civilizației Gumelnița pe Facebook

Program și acces

Programul de vizitare al muzeului pentru localuri ( Str. Argeșului nr. 6A și Str. Argeșului nr. 101) 

• Luni – închis pentru vizitare/lucru cu publicul;

• Marți – Vineri între orele 08:00 – 16:00;

• Sâmbătă între orele 09:00 – 17:00.

• Duminică – închis

AFCN