Acasa

 

afis expozitia peisaje la dunarea de jos oltenita 2015

 

Expoziția „Peisaje la Dunărea de Jos

13 februarie – 15 martie 2015, Muzeul Civilizației Gumelnița

Muzeul Civilizației Gumelnița din Oltenița și Institutul Național al Patrimoniului organizează expoziția Peisaje la Dunărea de Jos.

Expoziția reprezintă un eveniment semnificativ din suita de evenimente menite a continua proiectul „Peisaje Arheologice. Perspective, istorie, evoluții” (mai-octombrie 2014) desfășurat sub egida proiectului european ArcLand (ArchaeoLandscapes Europe), al cărui obiectiv principal a fost promovarea conceptului de peisaj arheologic și a metodelor de cercetare ale acestuia în meniul științific românesc.

Expoziția va avea loc în perioada 13 februarie-15 martie 2015 la sediul Muzeului Civilizației Gumelnița din Oltenița (Str. Argeșului, nr. 101). Programul de vizitare al muzeului este de luni până vineri între orele 8:00 – 16:00.

Prin expoziția „Peisaje la Dunărea de Jos” se dorește realizarea unei reconstituiri vizuale a schimbărilor pe care peisajul natural le-a suferit de-a lungul timpului, ca urmare a locuirii intense în proximitatea cursului inferior al Dunării. Cu ajutorul fotografiei aeriene au putut fi depistate urmele locuirii umane din diferite perioade: movile, fortificații, valuri, șanțuri de pământ, dar și așezări părăsite.

Demersul început prin proiectul „Peisaje Arheologice. Perspective, istorie, evoluții” și continuat prin expoziția „Peisaje la Dunărea de Jos” își propune — la o scară mai largă — descoperirea și valorificarea numeroaselor mărturii ale trecutului și urmărirea evoluției peisajului natural și a peisajului cultural, care altfel ar rămâne neștiute și s-ar distruge iremediabil sub presiunea schimbărilor economice, demografice, a tehnicilor agricole, a modificărilor agresive ale mediului natural și a dezvoltării infrastructurii moderne.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

MUZEUL CIVILIZAȚIEI GUMELNIȚA

Tel.: 0242.511.174

 

 Oltenița: Expoziția „Peisaje la Dunărea de Jos” 13 februarie – 15 martie 2015, Muzeul Civilizației Gumelnița

Expoziții și Evenimente

 

Contact

Adresa: Muzeul Civilizației Gumelnița, str. Argeșului nr. 101, 915400 Oltenița, jud. Călărași, România.
Telefon/fax: 0242.511.174

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

fbMuzeul Civilizației Gumelnița pe Facebook

Program și acces

Programul de vizitare al muzeului pentru localuri ( Str. Argeșului nr. 6A și Str. Argeșului nr. 101) 

• Luni – închis pentru vizitare/lucru cu publicul;

• Marți – Vineri între orele 08:00 – 16:00;

• Sâmbătă între orele 09:00 – 17:00.

• Duminică – închis

AFCN