Expoziții și Evenimente

WhatsApp Image 2022 06 28 at 12.26.47 PM

Muzeul Civilizației Gumelnița Oltenița în colaborare cu Muzeul Municipiului București și cu Universitatea din București organizează miercuri, 29 Iunie 2022, Ziua Porților Deschise/ZPD (ediția a V-a) la situl arheologic Gumelnița din județul Călărași.
Situl de la Gumelnița, mun. Oltenița, jud. Călărași, este binecunoscut specialiștilor și marelui public prin prisma așezării de tip tell de aici, care este și situl eponim al culturii Gumelnița.
Situl este compus din așezarea de tip tell aparținând comunităților gumelnițene, din două necropole corespunzătoare așezării respective, iar în proximitate sunt semnalate și alte locuiri atribuite eneoliticului timpuriu (cultura Boian, faza Vidra), eneoliticului final (o necropolă Cernavoda II), epocii bronzului (o așezare atribuită culturii Tei), primei epoci a fierului sau culturii Dridu.
Astfel, între orele 10.00 - 12.00 AM, cei interesați pot vizita situl arheologic și pot admira unele dintre cele mai interesante descoperiri din campania din acest an.
Evenimentul va avea loc la situl Gumelnița, mun. Oltenița, județul Călărași, începând cu ora 10:00.

285871983 1204822686922864 1715414491202487866 n

Dragi prieteni, ne face plăcerea să vă anunţăm că în data de 06.06.2022, în intervalul orar 10:00 - 12:00, în Sala de Spectacole din cadrul Direcţiei de Cultură Olteniţa, se va organiza conferinţa de lansare a proiectului „Arheologia la Dunărea de Jos în 3D" finanţat de către AFCN şi pe care instituţia noastră îl derulează în colaborare cu Institutul Naţional al Patrimoniului şi în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Colegiul Naţional „Neagoe Basarab" Olteniţa, Lic. „Nicolae Bălcescu" Olteniţa şi Asociaţia „Eurocentrica".

De asemenea, în cadrul aceleaşi conferinţe se va prezenta şi proiectul „SE-MOVEH: Social inclusion and Employment Opportunities through the Valorization of European cultural Heritage", proiect finanţat prin programul Erasmus+ , în care Institutul Naţional al Patrimoniul este partener alături de asociaţiile „Fattoria Pugliese Diffusa APS" (Italia), „E-Seniors Association" (Franţa) şi „Genista research foundation " (Malta).

În cadrul conferinţei se vor urmări următoarele obiective:

Obiective principale:
1. Promovarea obiectivelor şi rezultatelor proiectului „Arheologia la Dunărea de Jos în 3D" în rândul tinerilor, elevi de liceu;
2. Promovarea tehnicilor de digitizare a patrimoniului cultural.

Obiective secundare:
1. Educarea tinerilor în sensul implicării active pentru conservarea şi valorificarea patrimoniului cultural naţional, prin activităţi de voluntariat;
2. Introducerea bunurilor de patrimoniu în procesul de învăţământ preuniversitar având ca obiectiv o mai bună cunoaştere a evenimentelor şi o reconciliere a generaţiei tinere cu istoria;
3. Creşterea sensibilităţii comunităţilor locale faţă de patrimoniul cultural naţional.

WhatsApp Image 2022 05 12 at 12.30.21 PM

Dragi prieteni, Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa din cadrul Direcţiei de Cultură Olteniţa, în colaborare cu Primăria mun. Olteniţa, vă invită în data de 14 Mai, intervalul orar 18:00 - 01:00 să participaţi la evenimentul cultural „Noaptea Muzeelor".

Ce puteţi vizita:

1. Expoziţia permanentă „Gumelniţa - o civilizaţie care transcende timpul" expusă la sediul Direcţiei de Cultură, în spaţiul dedicat Muzeului, de pe Str. Argeşului nr. 6A;

2. Expoziţia permanentă expusă la sediul Muzeului de pe Str. Argeşului nr. 101;

3. Expoziţia temporară de ilustraţii digitale „Basme 2.0" expusă la Turnul de Apă;

4. Expoziţia temporară „Seismograf `77" organizată în colaborare cu Muzeul Ororilor Comunismului din România expusă la sediul Direcţiei de Cultură de pe Str. Argeşului nr. 6A

5. Expoziţia temporară de fotografie „Olteniţa de odinioară" expusă la sediul Muzeului de pe Str. Argeşului nr. 101, et 1.

Intrarea este liberă!


Vă aşteptăm cu drag!

Expoziții și Evenimente

Fotografii de la evenimente

Contact

Adresa: Muzeul Civilizației Gumelnița, str. Argeșului nr. 101, 915400 Oltenița, jud. Călărași, România.
Telefon/fax: 0242.511.174

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

fbMuzeul Civilizației Gumelnița pe Facebook

Program și acces

Programul de vizitare al muzeului pentru localuri ( Str. Argeșului nr. 6A și Str. Argeșului nr. 101) 

• Luni – închis pentru vizitare/lucru cu publicul;

• Marți – Vineri între orele 08:00 – 16:00;

• Sâmbătă între orele 09:00 – 17:00.

• Duminică – închis

AFCN